top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Özvatan

Günümüz İlişkileri

Ne tuhaf değil mi? Birinin sizin kıymetinizi bilmesi için önce kendiniz olmamanız gerekiyor. Bir insanı canınız istediğiniz gibi sevdiğinizde ve bunu saklamadığınızda; siz, gözden çıkarılabilir biri oluyorsunuz. "Nasıl olsa ... cepte" oluyor. Nerde var peşinden koşturan, taleplerde bulunan biri öncelik hep onlar oluyor. Kadın, erkek fark etmez düzen böyle işliyor. Mesela birisi sizi terk ediyorsa, kesin geri dönecektir nazlanıyordur. Şikayet ediyorsa bir şeyler bekliyordur. İlişkileri o kadar çirkin bir hale getirdiniz ki, nasıl ilişki yaşıyorduk, ben unuttum. İlla taktik yapılacak, çalımlar atılacak ve skor sayılacak. Hatta kim daha çabuk başkasını buldu ona bakılacak. Karşı taraf birini bulunca kıymeti anlaşılacak. Bayat ve ucuz numaralarla ömür tükenip, geçecek. Birileri böyle olduğu için, bizim uyarmalarımızda naz geliyor artık insanlara, ne yazık.


Ben ilişkilerimi hep içimden geldiği gibi yaşıyorum. Genelde de ilişki içindeyken vazgeçiyorum. Adım adım soğuyorum ve bu o hayatımda henüz varken oluyor. Bunları saklamıyorum aslında. Defalarca uyarıyorum. Yapma diyorum. Böyle gitmez diyorum. Belki defalarca terk ediyorum. Bir yerden sonra ne gücüm, ne sabrım, ne de emeğim kalmıyor ve diğer zamanların aksine kendimi hiç üzmeden ilişkiden kopup gidiyorum. Tabi karşımda ki emin geri dönülecek. Çünkü öyle alışmış, alıştırılmış. Yok öyle dünya. Sonradan anlayacak.


Bu yüzden görüyorum ki gerçekten peşinizde koşan insanlarla beraber olmanız lazım ki değeriniz bilinsin. Çünkü aşıksanız "nasıl olsa o beni terk edemez" düşüncesi yer alıyor ki bu sadece zannedilen şey o ayrı. Ama yine de her an gidebileceğinizin farkında olan kişi kıymetinizi biliyor. Nasılda yorucu, saçma sapan ve mutsuz aslında. İlişki yaşamak gibi değil de, savaşmak gibi. Bu yüzden evlenenler boşanıyor, insanlar birbirini sürekli aldatıyor. Ben bu yüzden hayatıma kimseyi almıyorum.


Demem o ki günümüz aşklarında herşey var aşk hariç. Keşke herkes biraz delikanlı olsa. Kadını da, erkeği de.. Keşke korkusuzca, gidemez diye değil de sevdiğini bildiğimizden özgürce davransak insanlara.. Rabbim herkesin kalbine göre versin, ortalık temizlensin.


Hepinizi çok öpüyorum..

153 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page