top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Özvatan

Hepsi Senden

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2020

İnsanlar geçti hayatımda.. Bazıları hayatımın ortasına gelip yerleşti, kiminin duvarlarımı yıkmak için savaşlar vermesi gerekti.. Pek tabi, kenarda köşede olan ve asla hayatımın bir parçası olamayanlar da oldu.. Anlamlar yükledim insanlara. Bazen gerçekti, bazen ben öyle görmek istediğim içindi.. Güvendiklerim de oldu, sevdiklerimde.. Hatta adını hatırlamadıklarım da.. İnsanlar tanıdım. Bu gün sayamayacağım kadar çok insan.. Bu insanlar bu güne beni getirenler.. Farkında olarak ya da olmayarak hayatımı şekillendirenler.. Benim yolumun seninkiyle kesişmesine büyük katkıda bulunanlar..


Her zaman alternatiflere inandım. Başka bir seçenek hep vardı, ya da her an sığınılabilecek başka bir liman.. Dönülecek bir eski sevgili.. Şimdi yeni bi şeye inanıyorum; ihtimalleri sıfırlamak. Başka bir ihtimal bırakmayana dek. Başka bir umut kalmayana dek.. Ve ihtimalleri bilerek, görerek, isteyerek tüketmeye inanıyorum. Çünkü bir adamın tüm bunlara değdiğini hissediyorum..


Bu güne kadar var olan, var eden hatta bazen nefes olan, aşk olan ve hayatıma imzasını atmış birilerinden daha çok değdiğini düşünüyorum her şeye. Herkesten daha kıymetli olduğuna ve hatta, toplasam herkesi, bir sen edemeyeceğini düşünüyorum.. Evet kusurlusun. Evet canımı sıkabiliyorsun. Evet bazen arkamı dönüp gitmek istiyorum. Ama gerçek şu ki, bir şekilde herkes böyle hissettiriyor zaten. Önemli olan tüm bunlara değdiğini bilmek. Edilen bir kavgasının sonrasını düşünürken, kendini mutlu hissetmek..


Gün içi olur olmadık yerde atılan kahkahalar. Yüzüme yapışan bir sırıtış, arkadaşlarımın iyi dilek sebepleri, şarkıların daha anlamlı hale gelmesi, gözlerime yerleşen pırıltılar.. Geceleri huzurlu bir uyku, sabahları güne mutlu başlamanın telaşı.. Başarıyı paylaşmanın keyfi ve üzüntüyü bölüşmenin hafifliği.. Güzel şeylerin hepsi senden şimdi..


Bilinçsizce edilen bir duanın, bir şeyleri yazarken kurulan hayallerin gerçekliğinin ve onlarca kişinin aminisin sen.. Şükrüsün bir kadının her anına.. Annene bir övgü, bir minnet duası.. Kalbin gördüğü en güzel adamsın..


Sana sahip olduğum için dünyanın en şanslı kadını olduğumu düşünüyorum ben.. Bir gün beni kaybetsen de, bunu kaybetmeyeceğini bildiğimden; tüm denemelere, tüm fedakarlıklara ve saklanmış tüm doğrulara değersin..


Sen seçtiğim değil, bir sabah hayatımın parçası olarak uyandığımsın… Hayatta ki en güzel uyanışımsın…


Hoş geldinlerin hepsi senden şimdi..

Hoş geldin…

534 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page