top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıÖzge Özvatan

Hoş geldin 2020

Uzun bir yılı mı yoksa kısa bir yılı mı geride bıraktık desek bilmiyorum çünkü zaman herkes için farklı akıyor. Dilerim herkes için biraz kendini bulduğu ve mutlu anlarının olduğu bir yıl olmuştur. Bilirsiniz ben başlangıçlar için takvimde günleri beklemem ama bazılarınız bu yılı kendisi için daha bir hayat kurmak adına başlangıç olarak alabilir. :) Aksi takdirde değişen tek şey yine sadece sayfalarda bir kaç rakam olacak. Israrla yeni yıl tavsiyesi vermeden önce -ki çoğunu defalarca söylemişimdir- biraz kendi yılımdan bahsetmek istiyorum. 2019 benim için enerjisi düşük bir yıl oldu. Genellikle her gün aynı şeyleri tekrar ettim ve bunu hiç sevmedim. Mutsuzluktan öldüm diyemem ama mutluluktan havalara da uçmadım :) Yılın en güzel anı Nil'in doğumu oldu. Dilek'i hepiniz tanıyorsunuz, onun kızı Nil. Yani abla olmak dışında teyze de oldum ve dünyada en sevdiğim duygulardan biri olacağına şimdiden eminim :) Henüz sizinle fotoğraflarını paylaşamıyorum ama zamanı gelince bıktıracağıma eminim! Çoğunuzun bildiği üzere bir sevgili edindim. İlişkilere bakış açım biraz değişmedi desem yalan olur ki bu da hala öğrendiğimi gösteriyor. Bana "hayatıma dokundun, çok yardımcı oldun, sayende mutluyum, kendime değer vermeyi öğrendim" gibi o kadar çok mesaj attınız ki ilişki ve evlilik danışmanlığı eğitimine başladım. Hayatlarınıza 2020 yılında daha yakından dokunmak istiyorum :) Kendime bir şeyler katmaktan mutlu olduğum bir yıldı diyebiliriz. Önceki yıllara göre daha az tatil yaptım ve bu benim çalışma istediğimi de kırdı :) İlk tavsiyem şu ki tatil yapın, kendinize zaman ayırın, seveceğiniz bir hobi edinin ve mutlaka yeni arkadaşlar! Emek verdiğim bazı işleri bitirdim, bazıları hala bitmeyi bekliyor yani yine koçluk yaptım çünkü burcum bu :p Rutin şeylerin beni mutsuz ettiğinde 30 yaşımda öğrendim :) Hala sırtımı yaslayabildiğim insanlar ve bana sırtını yaslayan insanlar var. Dostlarım çok şükür değişmedi. Aramıza yeni katılanlar oldu tabi ama sizde bilirsiniz, her şeyin yenisi dostun eskisi derler. Yeni bir kedi evlat edindim. Bu sene öncekilere göre daha az kitap okudum, daha az müzik dinledim, daha az dans ettim. Sanırım biraz kabuğuma çekilmek istedim. Öyle ki sosyal medya hesaplarımı kapattım. 21 gün detoksu olur diyordum ama 1.5 ay oldu. Yeni videolarım, yazılarım ve fotoğraflarımla tabi ki artık geri dönüyorum ama uzak kalmak iyi geldi mi derseniz çok iyi geldi! O ne yapmış? Bu nereye gitmiş? Şu kimleymiş demeden sadece kendinize odaklanmak muhteşem oluyor. Kendim adına bir sürü iyi karar vermeme sebep oldu bu durum çünkü kendimi daha çok başkalarını daha az dinlemiş oldum. Şimdi size yeni yılda yapmanız gerekenleri yazacağım çünkü mutlu birer birey olmanızı önemsiyorum! Bu sene de beraber kalmak dileğiyle, hepinizi seviyor, kucaklıyor ve çok öpüyorum! İyi seneler!


Sevdiğiniz işi yapın ve mutlaka kendi paranızı kazanın az ya da çok.

Enerjinizi emen insanlarla aynı ortamda bulunmayın, bu insanların kim olduğu hiç önemli değil.

Başkalarını boş verip kendinize sorun "ben ne istiyorum?"

Mutlaka kendinize her ay felekten bir gece çalın. Bu sizin tarzınızda olsun. Hayattan bir gece çalmak çok önemlidir. Her şeyi boşverin ve sizi mutlu eden şeyi yapın!

Hayatınızı sizinle aynı yöne bakmayan insanlarla meşgul etmeyin.

Zaten bitecek olan bir şeyi zorla uzatmayın.

Kendinizi sevin ve önemseyin. Kendisini sevemeyen kimseyi sevemez.

Yalan söylemenizi gerektirecek davranışlarda bulunmayın. Yaptıklarınızın arkasında durun.

Ailenizle sağlıklı bir iletişim kurmaya özen gösterin.

Kitap okuyun!

Yeni yollar keşfedin.

Bir canlıyı çok sevin.

Sebepsiz gülümseyin.

Hayal kurun.

Affetmek için çaba harcamayan kimsenin hatalarına onun adına bahaneler bulmayın.

Affedilmek istiyorsanız çaba harcayın. (bu konuşarak olmaz, davranışlara yansıtın)

Özür dilemek bir eksiklik değildir artık bunu kabul edin :)

Bazen düşmenize izin verin ve daha güçlü ayağa kalkın.

Düşünmek için kendinize zaman ayırın.

Herkes bir konuda üzerinize geliyorsa o konuda haksız olabileceğinizi değerlendirin.

Mümkünse günlük tutun.

Hedefleriniz olsun.

Büyük isteklerinizden kimseye bahsetmeyin!

Güçlü ve dik durun, başınızı kimse için öne eğmeyin.

Karşı cinste bir insan için tüm geleceğinizi mahvetmeyin!


Bu maddeler bu yıl size en çok verdiğim tavsiyelerin özetiydi. Çoğunluğun ihtiyacı olanlar. Eski yazılarımda çok daha minnoş notlar bulabilirsiniz :) Gelişmeleri bana da bildirmeyi unutmayın :)


Özge.

235 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page